ای فاطمه معصومه، ای شفیعه محشر و ای خاتون دینپناه. تو در پیشگاه خداوند مقام و شأن والایی داری و به همین خاطر دست نیاز به سویت دراز میکنیم و میگوییم: «یا فاطمة اشفعی لی فی الجنة»
به مناسبت میلاد فرخنده حضرت فاطمه معصومه(س) و روز دختر قسمتی از زندگینامه ایشان به همراه شعرهای سروده شده و زیارتنامه شان در وصفشان و پیامک های میلاد این حضرت منتشر می گردد.
السلام علیک یا فاطمة المعصومة بنت موسی بن جعفر
سلام بر تو ای دختر رسول خدا، سلام بر تو ای دختر فاطمه و خدیجه، سلام بر تو ای دختر امیرالمؤمنین، سلام بر تو ای دختر حسن و حسین، سلام بر تو ای دختر ولیّ خدا، سلام بر تو ای خواهر ولیّ خدا، سلام بر تو ای عمه ولیّ خدا و سلام بر تو ای دختر موسی بن جعفر.
ای فاطمه معصومه، ای شفیعه محشر و ای خاتون دینپناه. تو در پیشگاه خداوند مقام و شأن والایی داری و به همین خاطر دست نیاز به سویت دراز میکنیم و میگوییم: «یا فاطمة اشفعی لی فی الجنة» زیارت کریمه
(فرازی از زیارتنامه حضرت معصومه علیهاالسلام)
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا بِنْتَ رَسُولِ اللهِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا بِنْتَ فاطِمَةَ و خَدیجَةَ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا بِنْتَ اَمیرِالْمُؤْمِنینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا بِنْتَ الْحَسَنِ وَالْحُسَیْنِ، اَلسَّلامُعَلَیْکِ یا بِنْتَ وَلِىِّ اللهِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا اُخْتَ وَلِىِّ اللهِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِیا عَمَّةَ وَلِىِّ اللهِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا بِنْتَ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ، وَرَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ.
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ عَرَّفَ اللهُ بَیْنَنا وَبَیْنَکُمْ فِى الْجَنَّةِ، وَحَشَرَنافى زُمْرَتِکُمْ، وَاَوْرَدَنا حَوْضَ نَبِیِّکُمْ، وَسَقانا بِکَاْسِ جَدِّکُمْ، مِنْ یَدِعَلِىِّ بْنِ اَبیطالِبٍ، صَلَواتُ اللهِ عَلَیْکُمْ، اَسْئَلُ اللهَ اَنْ یُرِیَنا فیکُمُالسُّرُورَ وَالْفَرَجَ، وَاَنْ یَجْمَعَنا وِاِیَّاکُمْ فى زُمْرَةِ جَدِّکُمْ مُحَمَّدٍ، صَلَّىاللهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ، وَاَنْ لا یَسْلُبَنا مَعْرِفَتَکُمْ، اِنَّهُ وِلِىٌّ قَدیرٌ، اَتَقَرَّبُ اِلَى الله ِبِحُبِّکُمْ، وَالْبَرآئَةِ مِنْ اَعْدآئِکُمْ، وَالتَّسْلیمِ اِلَى اللهِ راضِیاً بِهِ غَیْرَ مُنْکِرٍوَلا مُسْتَکْبِرٍ، و عَلى یَقینِ ما اَتى بِهِ مُحَمَّدٌ وَبِهِ راضٍ، نَطْلُبُ بِذلِکَوَجْهَکَ، یا سَیِّدى، اَللّهُمَّ وَرِضاکَ وَالدَّارَ الْاخِرَةَ، یا فاطِمَةُ اشْفَعىلى فىِ الْجَنَّةِ فَاِنَّ لَکِ عِنْدَ اللهِ شَاْناً مِنَ الشَّاْنِ، اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُکَ اَنْتَخْتِمَ لى بِالسَّعادَةِ، فَلا تَسْلُبْ مِنّى ما اَنَا فیهِ، وَلا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلا بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظیمِ.
***
اینجا حرم اهل بیت سلام الله علیهم است
جماعتی از شهر ری قصد زیارت امام را کرده بودند. آنها، پس از پیمودن مسیری طولانی و تحمل رنجهای فراوان، اکنون چند قدمی بیشتر تا دیدار امام فاصله نداشتند.
بالاخره با چهرههای غبارآلود و خسته رسیدند، اذن طلبیدند و امام هم اذن ورود دادند. نماینده آن گروه جلو آمد؛
- ای حجّت خدا! ما از اهل ری هستیم.
- مرحبا به برادران ما از اهل قم!
- (با صدایی رساتر) ما جماعتی از اهل ری هستیم.
- مرحبا به برادران ما از اهل قم!
….
چند بار دیگر هم خود را معرفی کردند، اما جوابی نشنیدند مگر «مرحبا به برادران ما از اهل قم».
تعجّب کرده بودند؛
- نکند اشتباهی از ما سرزده و حضرت از ما ناراحت شدهاند. نکند …
ناگهان صدای دلنشین حضرت توجه همه را به خود جلب کرد.
- از جد بزرگوارم امام صادق شنیدم که فرمود: «همانا از برای حق تعالی حرمی است و آن مکه است و از برای رسول خدا صلی الله علیه و آله حرمی است و آن مدینه است و از برای امیر المؤمنین علی علیه السلام حرمی است و آن کوفه است و از برای ما اهل بیت حرمی است و آن شهر قم است.
در آیندهای نزدیک زنی از اولاد من در آنجا دفن خواهد شد که نام او فاطمه است. هر کس مزار او را زیارت کند بهشت بر او واجب خواهد شد.»
منبع: با تلخیص ادبی از منتهی الآمال
***
دو سروده از آیت الله صافی گلپایگانی در مدح حضرت معصومه سلام الله علیها
شفیعه محشر
این بارگه که خاک درش مُشکِ اذفر است
بویش چو بوى خُلد برین روحپرور است
دار الشّفا و عـقدهگشا و فرحفزاست
باب امان ز محنـت فرداى محشر است
طور حضـور و مطلـع نور و مطاف حور
آرامـگاه دختــر موســى بن جعفر است
خاتون دیــنپناه که برهـان عزّتـــش
هر صبح و شــام، صیحه «الله اکبــر» است
هر کس درى و خانه و راهى گزیده است
چشم امید لطفى صـافى بر ایــن در است
مریم دوران
ای دختر دین و خواهر ایمان
ای مهر سپهر دانش و عرفان
ای اسوه شرم و عفت و عصمت
الگوی وقار و حشمتِ نسوان
ای بنت امام هفتمین، موسی
آن معدن صبر و حجّت یزدان
در چرخ وفا، تو مهرِ رخشنده
در برج حیا، تو اختر تابان
ای رونق دین احمد مرسل
ای پایه رفعتت بر از کیوان
بر اوج شرف، مثالی از زهرا
در قدس مقام، مریم دوران
در باغ کمال، نوگل یاسین
و از بحر کرم، تو لؤلؤ و مرجان
فیض تو رسد به کهتر و مهتر
کان جلوه بود ز رحمت رحمان
آباء تو جمله رهبران خلق
عالیقدَر و جلال و عالیشان
مهر تو به زخمها همه مرهم
لطف تو به دردها همه درمان
دشواری کارها و سختیها
از فیض عنایتت شود آسان
در وصف تو منطقم بود الکن
در قدر تو عقل واله و حیران
قم از تو شده است قـبّةالاسلام
فخرش به تو پایدار و جاویدان
میعاد تقرّب است و عشّ آل
کانون علوم بی حد قرآن
ای گوهر بحر رأفت و رحمت
ای عنصر جود، معدن احسان
بین «لطفی صافی» پریشان حال
سرگشته به تیه حسرت و خسران
طی کرده بهار عمر در غفلت
کرده است سیاه نامه از عصیان
از خوف گناه و هول روز حشر
چون بید، تنش همی بود لرزان
در خجلت از آن بود که در فردا
ظاهر شود آنچه کرده در پنهان
با این همه خواهد از شما کاحوال
گردد به شفاعت شما جبران
با حبّ محمّد و ولای آل
امّید نجات دارد و غفران
بر احمد و آل، بی حد و بسیار
تسلیم و تحیّات قادر سبحان
***
دختر نمونه کیست؟
(پاسخ معظم له به نامهای درباره روز دختر)
بسمه تعالی
محضر مرجع عالیقدر جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی
سلام علیکم؛
احتراماً به استحضار میرساند سالهاست که اول ذیقعده میلاد با سعادت بانوی کرامت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، به عنوان روز دختر نامیده شده است.
در این روز، ادارات و نهادهای مختلف کشور با برگزاری همایشها و جشنهایی با ملاکهایی، دختران جوانی را به عنوان دختر نخبه و نمونه مسلمان معرفی میکنند و از آنها تقدیر به عمل میآورند.
سؤال اینجاست که به نظر اسلام عزیز، دختر نمونه و نخبه کیست؟ آیاداشتن شغل و یا مدرک دانشگاهی از ملاکهای برتری دختران است؟ آیا داشتن حجاب و پوشش از معیارهای انتخاب دختر نمونه است؟ آیا قهرمانی در رشتههای ورزشی میتواند ملاک صحیحی برای انتخاب دختر نمونه باشد؟ منتظر جواب شما هستم. خداوند سایه مراجع عظام این نواب حضرت ولی عصر علیه السلام را بر سر همگان مستدام بدارد.
بسم الله الرحمن الرحیم
علیکم السلام و رحمة الله
بر حسب آنچه از هدایتهای قرآنی، روایات شریفه، احادیث متواتره و سیره مسلمین خلفاً عن سلف استفاده میشود، دختر نمونه دختری است که به صفات دهگانه ارزشی اسلامی که در سوره احزاب آیه ۳۵ بیان شده آراسته، و حجاب و پوشش کامل اسلامی داشته باشد، و در برنامهها و مسابقاتی که معرض نظر نامحرمان و بداندیشان قرار میگیرد شرکت ننماید و عفّت، کرامت و مقام و منزلت بالایی را که اسلام برای بانوان شناخته است، حفظ نماید. والعاقبة للمتقین/لطف الله صافی/۲۹ شوال المکرم۱۴۳۳
منبع: فرهنگ نیوز